Упознај нас

И буди део незаборавног искуства учења језика

Ко смо ми?

БЛС је основана са идејом да споји оне људе који верују да је српски језик важан.

Желимо да помогнемо овим људима на њиховом путу учења српског како би се повезали више са српским језиком и културом кроз квалитетне часове језика и занимљиве активности у Београду.

У БЛС-у, наћи ћеш срдачне, гостољубиве и отворене људе чија су страст језици и повезивање људи.

Наша прича

Belgrade Language School је основао Игор Белош који је рођен и одрастао у Швајцарској. Његова идеја је била да помогне другим странцима да науче више о српском језику, култури и људима. Ово је његова прича: 

"Моја старија сестра Весна и ја смо рођени у граду Ст. Галену у Швајцарској као деца родитеља из Босне. Откад знам за себе, родитељи су нас терали да причамо свој матерњи језик код куће: "Дјецо, у кући само српски!". Оно што нам је било мрско док смо били деца се испоставило као невероватно корисно како смо одрастали. Чињеница да смо говорили свој матерњи језик не само да нам је помогла да стекнемо нове пријатеље током одмора у Босни, већ нам је и пружила осећај идентитета и припадности, поготово као другој генерацији имиграната у Швајцарској.

После неколико година провођења одмора у Хрватској, Босни и Херцеговини, Србији и Црној Гори, одлучио сам да још више усавршим свој српски и да упознам своје корене боље, због чега сам отишао у Београд на размену током једног семестра. То је био тренутак када сам се заљубио у овај диван град и када сам се осетио као код куће. Упознао сам невероватне људе и њихове изузетне приче, а сви они су дошли у Београд да упознају српску културу и језик. С обзиром на то да сам видео како се муче да нађу професоре или добру школу језика за странце, осетио сам велику жељу да им помогнем. Тако да сам у 2018. години започео овај невероватан пројекат и не можемо да дочекамо да вам отворимо врата школе у јуну 2020. године!
Видимо се ускоро!"

Наш тим

belgrade language school director

Игор Белош

Рођен и одрастао у Ст.Галену, Швајцарска, пореклом из Босне и Херцеговине. Игор је завршио мастер из Стратешког предузетништва у Ротердаму и основао је БЛС заједно са Емилијом у 2020. години. Говори швајцарски, немачки, српски, енглески, француски и мало шпански. Он гледа да све у БЛС-у тече како треба. 

serbian tutor ema

Емилија Кесић

Рођена и одрасла у Београду у Србији. Емилија је завршила шпански језик и књижевност на Универзитету у Београду али се српским као страним бави дуги низ година. Њена мотивација да се посвети баш српском је настала из потребе да помогне странцима да лакше и брже савладају српски језик јер је свесна да нема много ресурса за његово учење. Говори течно српски, енглески и шпански, а разуме мало немачког, португалског и мађарског. У слободно време воли да плеше уз денсхол (данцехалл) и афро ритмове, слика и чита. Њен посао у БЛС је да координише професорима и да осигура да ученици увек буду задовољни својим часовима.

serbian tutor Marija

Марија Божић

Марија је рођена и одрасла у Србији. Завршила је мастер програм Српски као страни језик на Филолошком факултету Универзитета у Београду, а на основним студијама Општу књижевност и теорију књижевности на истом факултету. Говори српски, енглески, споразумева се на португалском, а тренутно учи немачки. Обожава да предаје српски језик али поред тога и да чита, па на њеним часовима можете очекивати пуно референци из домаће и светске књижевности и културе.

serbian tutor Jelena

Јелена Ђекић

Јелена живи у Београду. Завршила је Компаративну књижевност на Универзитету у Београду, а тренутно пише мастер рад на тему српског као страног језика. Јелена воли да упознаје нове људе и културе, и да научи нешто ново сваког дана. Воли да шета, чита и проводи време у природи, а неки од њених хобија су аналогна фотографија, плес, музика и страни језици.

serbian tutor Marina

Марина Проле

Марина се родила и одрасла у Београду, где и данас живи и планира своју будућност. Завршила је основне студије Компаративне књижевности и српског језика, и тренутно завршава свој мастер рад из исте области. Говори српски и енглески, као и мало немачког. У слободно време прикупља старе документе, слике и приче о Београду и воли да их подели са свима који су заинтересовани. Такође је члан хора "Обилић", зато што воли да пева и када није сјајна у томе.

Serbian tutor Bojana

Бојана Петровић

Бојана долази из Ваљева. Завршила је Српски језик и књижевност и тренутно је мастер студент на програму Српски језик на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Бојана верује да је језик средство које спаја људе и културе и да ће српски језик бити ваш пут у невероватне ствари које Србија има да понуди. Говори српски и енглески, али као и ви, воли да учи језике, те тренутно учи шпански језик. Када не подучава, Бојана воли да се опусти гледајући серије на Нетфликсу и истражујући нова места широм Србије.

УЖИВАЈ ДОК УЧИШ СРПСКИ

Придружи се нашем курсу и искуси лепоту учења језика. Бринемо се о томе да је сваки час прилагођен потребама ученика као и да сви ученици добију што више од својих часова.

Радно време

понедељак-петак: 9:00-18:30

Овде се налазимо

Краља Милана 20, 11 000 Београд

Belgrade Language School

Основана 2020. године, БЛС тежи ка томе да постане место које спаја све људе који су заинтересовани да прошире своје знање српског језика и културе и који желе да упознају себи сличне људе кроз боравак у једном од најузбудљивијих градова Европе и граду који никада не спава.