Upoznaj nas

I nauči da tečno govoriš srpski

Naš tim

direktor belgrade language school

Igor Beloš

Rođen i odrastao u Sankt Galenu u Švajcarskoj, poreklom je iz Bosne i Hercegovine. Igor je završio master iz Strateškog preduzetništva u Roterdamu i osnovao je BLS zajedno sa Emilijom 2020. godine. Govori švajcarski, nemački, srpski, engleski, francuski i malo španski. On gleda da sve u BLS-u teče kako treba. 

profesorka srpskog ema

Emilija Kesić

Rođena i odrasla u Beogradu u Srbiji. Emilija je završila španski jezik i književnost na Univerzitetu u Beogradu, ali se srpskim kao stranim bavi dugi niz godina. Njena motivacija da se posveti baš srpskom je nastala iz potrebe da pomogne strancima da lakše i brže savladaju srpski jezik, jer je svesna da nema mnogo resursa za njegovo učenje. Govori tečno srpski, engleski i španski, a razume malo nemačkog, portugalskog i mađarskog. U slobodno vreme voli da pleše uz denshol (dancehall) i afro ritmove, slika i čita. Njen posao u BLS je da koordiniše profesorima i da osigura da učenici uvek budu zadovoljni svojim časovima.

profesorka srpskog marija

Marija Božić

Marija je rođena i odrasla u Srbiji. Završila je master program Srpski kao strani jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a na osnovnim studijama Opštu književnost i teoriju književnosti na istom fakultetu. Govori srpski, engleski, sporazumeva se na portugalskom, a trenutno uči nemački. Obožava da predaje srpski jezik, ali pored toga i da čita, pa na njenim časovima možete očekivati puno osvrtanja na domaću i svetsku književnost i na kulturu.

profesorka srpskog jelena

Jelena Đekić

Jelena živi u Beogradu. Završila je Komparativnu književnost na Univerzitetu u Beogradu, a trenutno piše master rad na temu srpskog kao stranog jezika. Jelena voli da upoznaje nove ljude i kulture, i da nauči nešto novo svakog dana. Voli da šeta, čita i provodi vreme u prirodi, a neki od njenih hobija su analogna fotografija, ples, muzika i strani jezici.

profesorka srpskog Marina

Marina Prole

Marina se rodila i odrasla u Beogradu, gde i danas živi i planira svoju budućnost. Završila je osnovne studije Komparativne književnosti i srpskog jezika, i trenutno završava svoj master rad iz iste oblasti. Govori srpski i engleski, kao i malo nemačkog. U slobodno vreme prikuplja stare dokumente, slike i priče o Beogradu i voli da ih podeli sa svima koji su zainteresovani. Takođe je član hora "Obilić", zato što voli da peva i kada nije sjajna u tome.

profesorka srpskog Bojana

Bojana Petrović

Bojana dolazi iz Valjeva. Završila je Srpski jezik i književnost i trenutno je master student na programu Srpski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bojana veruje da je jezik sredstvo koje spaja ljude i kulture i da će srpski jezik biti vaš put u neverovatne stvari koje Srbija ima da ponudi. Govori srpski i engleski, ali kao i vi, voli da uči jezike, te trenutno uči španski jezik. Kada ne podučava, Bojana voli da se opusti gledajući serije na Netfliksu i istražujući nova mesta širom Srbije.

Naša priča

Belgrade Language School su osnovali Igor Beloš i Emilija Kesić. Njih dvoje su se upoznali tokom Igorovog semestra na razmeni u Beogradu, gde su se brzo povezali zbog zajedničkog interesovanja za jezike. Tada, Igora je frustrirala poteškoća da nađe dobre profesore srpskog i materijale za učenje srpskog. Stoga, odlučio je da otvori sopstvenu školu jezika koja bi pomogla strancima i ljudima koji poput njega uče jezik zbog porekla da nauče srpski kako treba. Međutim, to nikada ne bi uspeo bez pomoći iskusnog profesora i stučnjaka za jezike, i nije dugo prošlo dok Ema nije pristala da se pridruži avanturi. Konačno, 2020. godine, njih dvoje je počelo da radi na ideji i prebrodili su ogromne prepreke poput karantina i njegovih teških mera. Danas, BLS je najveća onlajn škola srpskog jezika na svetu sa stotinama učenika iz svih delova sveta i sa ambicijom da pomogne što je većem broju ljudi da nauče srpski.