Upoznaj nas

I budi deo nezaboravnog iskustva učenja jezika

Ko smo mi?

BLS je osnovana sa idejom da spoji one ljude koji veruju da je srpski jezik važan.

Želimo da pomognemo ovim ljudima na njihovom putu učenja srpskog kako bi se povezali više sa srpskim jezikom i kulturom kroz kvalitetne časove jezika i zanimljive aktivnosti u Beogradu.

U BLS-u, naći ćeš srdačne, gostoljubive i otvorene ljude čija su strast jezici i povezivanje ljudi.

Naša priča

Belgrade Language School je osnovao Igor Beloš koji je rođen i odrastao u Švajcarskoj. Njegova ideja je bila da pomogne drugim strancima da nauče više o srpskom jeziku, kulturi i ljudima. Ovo je njegova priča: 

"Moja starija sestra Vesna i ja smo rođeni u gradu St. Galenu u Švajcarskoj kao deca roditelja iz Bosne. Otkad znam za sebe, roditelji su nas terali da pričamo svoj maternji jezik kod kuće: "Djeco, u kući samo srpski!". Ono što nam je bilo mrsko dok smo bili deca se ispostavilo kao neverovatno korisno kako smo odrastali. Činjenica da smo govorili svoj maternji jezik ne samo da nam je pomogla da steknemo nove prijatelje tokom odmora u Bosni, već nam je i pružila osećaj identiteta i pripadnosti, pogotovo kao drugoj generaciji imigranata u Švajcarskoj.

Posle nekoliko godina provođenja odmora u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, odlučio sam da još više usavršim svoj srpski i da upoznam svoje korene bolje, zbog čega sam otišao u Beograd na razmenu tokom jednog semestra. To je bio trenutak kada sam se zaljubio u ovaj divan grad i kada sam se osetio kao kod kuće. Upoznao sam neverovatne ljude i njihove izuzetne priče, a svi oni su došli u Beograd da upoznaju srpsku kulturu i jezik. S obzirom na to da sam video kako se muče da nađu profesore ili dobru školu jezika za strance, osetio sam veliku želju da im pomognem. Tako da sam u 2018. godini započeo ovaj neverovatan projekat i ne možemo da dočekamo da vam otvorimo vrata škole u junu 2020. godine!
Vidimo se uskoro!”

Naš tim

belgrade language school director

Igor Beloš

Rođen i odrastao u St.Gallenu, Švajcarska, poreklom iz Bosne i Hercegovine. Igor je završio master iz Strateškog preduzetništva u Roterdamu i osnovao je BLS zajedno sa Emilijom u 2020. godini. Govori švajcarski, nemački, srpski, engleski, francuski i malo španski. On gleda da sve u BLS-u teče kako treba. 

serbian tutor ema

Emilija Kesić

Rođena i odrasla u Beogradu u Srbiji. Emilija je završila španski jezik i književnost na Univerzitetu u Beogradu ali se srpskim kao stranim bavi dugi niz godina. Njena motivacija da se posveti baš srpskom je nastala iz potrebe da pomogne strancima da lakše i brže savladaju srpski jezik jer je svesna da nema mnogo resursa za njegovo učenje. Govori tečno srpski, engleski i španski, a razume malo nemačkog, portugalskog i mađarskog. U slobodno vreme voli da pleše uz denshol (dancehall) i afro ritmove, slika i čita. Njen posao u BLS je da koordiniše profesorima i da osigura da učenici uvek budu zadovoljni svojim časovima.

serbian tutor Marija

Marija Božić

Marija je rođena i odrasla u Srbiji. Završila je master program Srpski kao strani jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a na osnovnim studijama Opštu književnost i teoriju književnosti na istom fakultetu. Govori srpski, engleski, sporazumeva se na portugalskom, a trenutno uči nemački. Obožava da predaje srpski jezik ali pored toga i da čita, pa na njenim časovima možete očekivati puno referenci iz domaće i svetske književnosti i kulture.

serbian tutor Jelena

Jelena Đekić

Jelena živi u Beogradu. Završila je Komparativnu književnost na Univerzitetu u Beogradu, a trenutno piše master rad na temu srpskog kao stranog jezika. Jelena voli da upoznaje nove ljude i kulture, i da nauči nešto novo svakog dana. Voli da šeta, čita i provodi vreme u prirodi, a neki od njenih hobija su analogna fotografija, ples, muzika i strani jezici.

serbian tutor Marina

Marina Prole

Marina se rodila i odrasla u Beogradu, gde i danas živi i planira svoju budućnost. Završila je osnovne studije Komparativne književnosti i srpskog jezika, i trenutno završava svoj master rad iz iste oblasti. Govori srpski i engleski, kao i malo nemačkog. U slobodno vreme prikuplja stare dokumente, slike i priče o Beogradu i voli da ih podeli sa svima koji su zainteresovani. Takođe je član hora "Obilić", zato što voli da peva i kada nije sjajna u tome.

Serbian tutor Bojana

Bojana Petrović

Bojana dolazi iz Valjeva. Završila je Srpski jezik i književnost i trenutno je master student na programu Srpski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bojana veruje da je jezik sredstvo koje spaja ljude i kulture i da će srpski jezik biti vaš put u neverovatne stvari koje Srbija ima da ponudi. Govori srpski i engleski, ali kao i vi, voli da uči jezike, te trenutno uči španski jezik. Kada ne podučava, Bojana voli da se opusti gledajući serije na Netfliksu i istražujući nova mesta širom Srbije.

UŽIVAJ DOK UČIŠ SRPSKI

Pridruži se našem kursu i iskusi lepotu učenja jezika. Brinemo se o tome da je svaki čas prilagođen potrebama učenika kao i da svi učenici dobiju što više od svojih časova.

Radno vreme

ponedeljak-petak: 9:00-18:30

Ovde se nalazimo

Kralja Milana 20, 11000 Beograd

Belgrade Language School

Osnovana 2020. godine, BLS teži ka tome da postane mesto koje spaja sve ljude koji su zainteresovani da prošire svoje znanje srpskog jezika i kulture i koji žele da upoznaju sebi slične ljude kroz boravak u jednom od najuzbudljivijih gradova Evrope i gradu koji nikada ne spava.